Courses

Online drawing course, for the moment only in Romanian language.

În opinia mea, desenul este o artă și o tehnică în același timp.

Astfel că de multe ori nu este suficient să avem talent pentru a ajunge să creăm o lucrare valoroasă din punct de vedere artistic. 

Pentru cei mai mulți dintre noi este nevoie de îndrumare de calitate, exercițiu constant și perseverență pentru a duce creațiile noastre la cel mai înalt nivel artistic.

Acesta este motivul pentru care am creat acest curs online de desen.

Pe parcursul cursului vom studia împreună o serie de aspecte.

Vom începe cu elementele de baza în desenul formelor și volumelor și vom ajunge în modulele 3 și 4 să studiem elemente avansate de mișcare și structură a corpului uman care îți vor permite în final să realizezi desene complexe și dinamice.

Cursul este format din 4 Module, fiecare modul are 4 ședințe online: vom face câte 1 ședință / săptămână.

Poți face modulele cronologic, sau poți începe direct cu cel care te interesează cel mai mult.

Dacă ești începător îți recomand să începi cu Modulul 1.

O ședință durează 2.5 ore și are 1-2 pauze pe parcurs.

Ședințele se țin între orele 19:00-21:30 live pe Zoom.

Ziua exactă diferă de la un modul la altul.

Dacă ratezi o ședință vei primi înregistrarea ei în ziua următoare pentru a o putea recupera.

Vei avea acces la un grup de Facebook unde vom ține legătura pe parcursul cursului și unde vei primi feedback-ul meu și al colegilor.

Pentru M1: hârtie albă de xerox, 3 creioane de duritate 2H, HB, 4B, gumă de șters.

Pentru M2, M3, M4 : hârtie albă de xerox A4,  bloc de desen A3, 5 creioane de duritate  2H, HB, 4B, 6B, 8B, gumă de șters plastică.

Vei primi însă mai multe detalii și recomandări despre materiale după înscriere.

Bazele desenului.

1. Forme geometrice 2D simple

2. Forme geometrice 3D simple
3. Elemente de lumină și umbră
4. Desen după natură moartă

Desenul volumetric.

 

1. Perspectiva și punctele de fugă

2. Scara tonurilor

3. Perspectiva atmosferică și structura volumelor complexe

4. Tipuri de hașuri și umbre

Desenul acțiunii și gesturile corpului uman.

 

1. Subiectul în acțiune și axele principale ale corpului

2. Schițarea torsoului folosind linia centrală

3. Schițarea picioarelor și brațelor

4. Schițarea capului și gâtului

Desenul corpului uman, volume și structură.

 

1. Structura torsoului și pelvisului

2. Structura capului și gâtului

3. Volumele picioarelor

4. Volumele brațelor

Hașuri și umbre, tehnici avansate.

 

1. Portret cu o singură sursă de lumină naturală

2. Scara tonurilor

3. Schema de lucru a umbrelor

4. Tehnici diversificate de hașură

Testimoniale:

"Recomand cursul pentru cei care vor să se distreze în timp ce invață cum să deseneze bine, fără frică, într-un timp scurt. Cel mai mult mi-au placut infuzia de know-how, buna dispoziție a grupului și atitudinea răbdătoare a lui Dragoș. De asemenea, am apreciat că atunci când n-am putut ajunge la curs, am primit înregistrarea. "
Oana I.
Studenta Psihologie
"Un curs 100% practic în care elementele teoretice sunt explicate pe înțelesul tuturor și aplicate imediat. Ghidarea pas cu pas a instructorului ajută la realizarea unor opere de artă neasteptat de calitatative, iar feedbackul personalizat oferit constant în timpul cursului îmbunătățește tehnica de desen a fiecărui participant."
Florin V.
Game design & development
"Sunt foarte plăcut surprinsă și mulțumită de conținutul și dinamica acestui curs, și astept cu nerăbdare urmatoarele! Imi place că este interactiv cursul, imi place că mă face atentă la detalii, și mă bucur că mi-a ieșit în cale și că am ales să fac acest curs. "
Alina E.
Medic
"Credeam că desenul este rezervat celor care se nasc cu "un dar". DG ne-a aratat cu blandețe și răbdare cât de ușor pot fi făcuți pașii pe calea desenului in creion. Când am desenat prima mea pasăre,dupa ce aplicasem regulile descrise de DG, am fost șocată,ca și cum nu eu eram cea care desenase. DG aduce magia desenului in rațional și aduce raționalul în artă. Cu mine a reușit cu siguranță!"
Elena P.
Inginer mecanic
"Un curs conform așteptărilor, uneori chiar peste. Dragoș are răbdarea să explice multitudinea de noțiuni fiecărui cursant, repetă dacă e necesar, dar nu merge mai departe până nu e toată lumea lămurită și la același pas. Atmosfera cursului e una foarte deschisă (primești răspunsuri sau sfaturi la nevoie) și prietenoasă (primești ajutor sau ceva care sa te facă să zambești când ești abătut).
Un cadru în care înveți cu drag și interes, datorită modului interactiv, cu exemple concrete și logic de a prezenta subiectul studiat. Recomand oricui dorește un curs de desen complet, dar care este structurat în așa fel încât să nu îngreuneze programul, să fie ușor de asimilat și foarte accesibil! "
Marina O.
Studentă Design
"Am moștenit talentul în desen de la bunicul meu, dar abia acum, după curs, reușesc să-mi îmbunătățesc miscarea.
Ajutorul lui Dragoș e total vizibil, iar pasiunea lui e o inspirație pentru toti cursanții."
Ruxandra M.
Copywriter
"Dragoș este ceea ce îmi doream de la un profesor de desen. Este răbdător, mereu delicat și atent la felul în care ne transmite feedback-ul său. Are o atitudine motivantă și încurajatoare, chiar dacă primii pași sunt mai grei pentru unii dintre noi. Ne învață aspectele tehnice, dar ne încurajează să valorificam maniera proprie în care simte fiecare dintre noi să se exprime. Are o viziune profundă și, nu în ultimul rând, o manieră de a explica logică si simplă. "
Alina I.
Jurist
"Răbdarea și profunzimea explicațiilor m-a surprins plăcut! Am apreciat atenția sporită pentru detalii și gradul ridicat de profesionalism in predare. "
Domitian C.
Antreprenor
"Un curs valoros pentru un începător, în scopul familiarizării cu desenul. Un bun început. Răbdarea și blândețea lui Dragoș sunt de apreciat și utile în progresul fiecărui cursant. "
Beatrice L.
Medic
error: Content under copyright